Ανάμεσα στις λευκές γηγενείς και συνιστώμενες ποικιλίες που καλλιεργούνται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον νομό είναι η Μαλαγουζιά, ο Ροδίτης, το Σαββατιανό και το Μοσχοφίλερο, ενώ στο οικοσύστημα του νησιού που θυμίζει Κυκλάδες, πολύ σοφά συμμετέχει επίσης και το Ασύρτικο, το Αηδάνι, η Μονεβασιά, η Ρομπόλα και το Αθήρι. Επίσης τα κοσμοπολίτικα σταφύλια Sauvignon blanc και Chardonnay συμμετέχουν και αυτά στο πολύχρωμο αυτό αμπελουργικό μωσαϊκό.
Όσον αφορά τις ερυθρές ταξιαρχίες της Εύβοιας, αρκετά σταφύλια όπως το Αγιωργίτικο, το Λημνιό και η Λημνιώνα έδειξαν ήδη μεγάλη προσαρμοστικότητα στα χώματα του νησιού, ενώ η γηγενής και σπάνια ποικιλία Βραδιανό από τη Βόρεια Εύβοια ξαπλώνεται αθόρυβα και διακριτικά στο νοτιότερες πλαγιές του νησιού. Ανάμεσά τους φυσικά δεσπόζει η περίφημη Μαντηλαριά, ένα ρωμαλέο και τανικό σταφύλι γνωστό και ως «μαύρη Κουντούρα», που συνεχώς κατακτά νέους υποστηρικτές και διεθνείς διακρίσεις.
Παράλληλα πασίγνωστες γαλλικές ποικιλίες όπως το μεσογειακό Syrah -ένα από τα πλέον διάσημα της Ελλάδας,- το Merlot, αλλά και το Cabernet Sauvignon, συμμετέχουν σε πολλά βραβευμένα Ευβοϊκά κρασιά.